آخرین خبرها

یخ سازی

6در قدیم که هنوز صنعت یخ سازی رواج پیدا نکرده بود مردم شهرستان در فصول گرم سال برای بستنی سازی و استفاده از آب خنک از یخ استفاده می کردند روش تهیه یخ برای تابستان و روزهای گرم سال جالب بود در سطح شهرستان چندین محل جهت نگه داری یخ که به آن یخدان می گفتند وجود داشت . این مکان توسط افرادی به منظور تهیه و فروش یخ ساخته می شد ، بدین صورت که بناهائی به شکل هرم در ابعاد مختلف و در جاهائی که از سردی بیشتری برخوردار بود ساخته می شد . در فصول سرد سال وهنگام زمستان و بارش برف یخ دان ها را با یخ و برف پر می کردند ابتدا زمین های اطراف یخدان ها را کرت بندی می کردند سپس داخل کرت ها را پر آب می کردند . صبح زود قبل از طلوع آفتاب آب درون زمین ها که بر اثربرودت هوای زمستان کاملاً یخ زده بود را می شکستند و داخل یخدان می چیدند و روی آنها را با کاه می پوشاندند این کار هر شب تکرار می شد تا یخدان کاملاً پر می شد سپس نوک هرم را می پوشاندند تا به هیچ عنوان هوا به داخل نفوذ نکند . سپس در فصل تابستان و زمانیکه هوا گرم می شد و فروش یخ بازار خوبی پیدا می کرد درب یخدان ها را باز می کردند و آنها را می فروختند تا در بستنی سازی ، فالوده و شربت استفاده شود و کام خشکیده و خسته زائران آقا علی ابن موسی الرضا (ع) با آن طراوت یابد .

درباره‌ی بخشداری طرقبه

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>