آخرین خبرها

بستنی سازی

ice_cream_summerفصل تابستان فصل خوردن فالوده و بستنی ، آبمیوه و یخکم سرد و خنک است . در فصل تابستان ذائقه و میل انسان به نوشیدنی سرد و خنک باعث شده تا انسان به دنبال میل و خواسته خود باشد . شاید بیش از 2000 سال است که انسان به نوعی با بستنی آشنا شد . او در فصل گرم سال با خنک کردن میوه ها به وسیله برف های به جا مانده درارتفاعات توانست به میل خود برسد . این روند ادامه یافت تا بستنی به شکل امروزی در آمد . درابتدا نوعی بستنی توسط چینی ها ساخته می شد که توسط مارکوپولو به ونیز برده شد و مورد استفاده قرار گرفت سپس در قرن نوزدهم از اروپا به ایران راه یافت . در حقیقت ناصرالدین شاه در سفرهای خود به اروپا با بستنی آشنا شد و در سال های آخر سلطنت ناصرالدین شاه بستنی سازی درایران متداول شد . در سطح شهرستان طرقبه شاندیز خصوصاً شهر طرقبه بستنی به صورت سنتی و دستی با عنوان بستنی زعفرانی تهیه می شد بدین صورت که ابتدا شیر، خامه ، شکر ، ثعب و زعفران را در ظرفی دو جداره فلزی در قسمت داخلی آن می ریختند در جداره اول و اطراف مواد ریخته شده یخ می ریختند و مرتب جداره اولی را درون یخ می چرخاندند . برای اینکه سرعت تبخیر را زیاد کنند تا سرمای بیشتری به ظرف برسد مرتب به یخ ها نمک می زدند و می چرخاندند تا بستنی سفت شود و قابل عرضه باشد . با پیشرفت علم و صنعت و ساخت دستگاه های بستنی سازی تهیه و عرضه این محصول به سهولت انجام می شود و تقریباً در همه استان ها ساخت بستنی متداول شده است ، اما آن چیزی که مهم است اینکه ساخت بستنی در شهر طرقبه هنوز با همان کیفیت عرضه می شود و بستنی فروشی به یکی از شغل های مهم این منطقه تبدیل شده است .

درباره‌ی بخشداری طرقبه

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>